2020 m. gegužės 27 d.

Nuo gegužės 18 d. veiklą atnaujino kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų organizacijos: ugdymo įstaigos, reabilitacijos centrai ir kt. Primename, kad lankantis minėtose įstaigose vis dar privaloma laikytis asmens higienos bei Vyriausybės numatytų reikalavimų dėl koronaviruso plitimo grėsmės

2020 m. gegužės 27 d.

Naujo kultūros projekto INdisTERNET koordinatoriai kartu su Kauno menininkų namais kviečia kurčiuosius gegužės 27 d. nuo 18 val. iki 21 val. į nuotolinį renginį INdisTERNET: who’s there? (lietuviškai – „kas čia?“). Renginio tema – tapatybė (identitetas) bei jos santykis su internetu ir socialinėmis medijomis – Facebook, Instagram ir kt.: ar internete esantis „aš“ esu tikras „aš“, ar „kitas aš“? Svarbu: vertimas į lietuvių gestų kalbą bus daromas tik tų pranešimų, kurie bus skaitomi lietuvių kalba. Renginio vertimas į lietuvių gestų kalbą vyks: 18:00-18:20 val. 19:00-19:40 val. 20:10-20:15 val. Tiesioginės transliacijos vyks per Kauno menininkų namai / Kaunas Artists’ House ir @Kaunas Pilnas Kultūros Facebook paskyras. Kviečiame stebėti! (video)

2020 m. gegužės 27 d.

Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos spaudos konferenciją. Dalyvauja: sveikatos apsaugos ministras, valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovas Aurelijus Veryga; Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė (video)

2020 m. gegužės 27 d.

Slovėnijos kurčiųjų asociacija Združenje Gluhih Slovenije kviečia visus stebėti pokalbius su žymiais žmonėmis gestų kalba. Pokalbiai vyks kas savaitę po vieną kartą. Pirmasis pokalbis jau šiandien, gegužės 27 d. nuo 21:30 val. (su vertimu į lietuvių gestų kalbą!) per ZOOM programą. (video)

2020 m. gegužės 20 d.

Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnyba (NDNT) informuoja, kad jei asmeniui baigiasi nustatytos negalios terminas, o asmuo iš asmens sveikatos priežiūros įstaigos negavo siuntimo į NDNT, jo negalios terminas bus pratęstas automatiškai iki karantino pabaigos ir dar 90 kalendorinių dienų po jo pabaigos. (video)