Receptas
1 v. š. Malto imbiero
4 a. Š. Meduolių prieskonių
4 dideli šaukštai medaus
200 g. Sviesto
1 kiaušinio
Vanilinio cukraus
1 a. Š. Sodos (užgesinti ½ citrinos sulčių)
4 stiklinės miltų
- Į indą įpilame ištipintą sviestą, medų ir cukrų;
- Įmušame kiaušinį;
- Įdedame malto imbiero, meduolių prieskonio ir vanilinio cukraus;
- Viską išmaišome;
- Citinų sultimis nugesiname sodą;
- Nugesintą sodą įpilame į tešlos masę ir viską išmaišom;
- Į tešlą įmaišome miltus;
- Tešlą įdemae į šaldytuvą, kad sustengtų(30 min -1 val);
- Iškočiojame tešlą;
- Formelėmis suformuojame sausainius;
- Sausainius kepame įkaitintoje 200 laipsnių temperatūroje 6 min.